Papírtáska – válaszd a megfelelőt!

Az előző bejegyzésben már szó volt a papírtáska előnyeiről, most a lehetőségeket nézzük végig, mely három típusa létezik.

A legnépszerűbb és legnagyobb számban gyártott papírtáskák egyike a szalagfüles papírtáska. Ennek a típusnak a szalagfüle szinte minden esetben ugyanabból az anyagból készül, mint a papírtáska  alapanyaga, a megfelelő teherbírás érdekében természetesen több rétegű hajtással készítik el. Minden szalagfüles papírtáska alapanyaga újrahasznosított, környezetbarát papír, tehát a legyártásához egyetlen egy fát sem kellett kivágni. A két legismertebb alapszín a natúr barna és a fehér, ezeknek a felületére lehet más színeket nyomtatni. A papír alapú szatyrok, táskák közül a szalagfüles papírtáska aránylag könnyű alapanyagból készül, a minőség ettől független tökéletesen elfogadható. A szalagfüles papírtáskákat igény szerint lehet színre nyomtatni, és feliratozással, vagy emblémával ellátni. Mindegyik nyomtatási eljárás elvégezhető csak az egyik oldalon, de akár mindkét oldalon is.

A szalagfüles papírtáskákat leggyakrabban szinte bármilyen célú kereskedelemmel foglalkozó cég előszeretettel használja, legyen az ruházati termékekkel, ékszerekkel, vagy akár élelmiszerekkel foglalkozó vállalkozás. De remekül alkalmazható céges ajándékok átadásakor, vagy promóciós célú termékek esetében is. A szalagfüles papírtáska egyre nagyobb népszerűségnek örvend a reklámtáska felhasználók között. Ezt annak is köszönheti, hogy egyre igényesebb minőségben kerül forgalomba, elegáns hatást kelt és ráadásul környezetbarát anyagból készül.

Más papírtáskához hasonlóan a sodrott füles papírtáskák iránti igény is napról napra növekvő tendenciát mutat, ami több tényező eredménye. A táska a megrendelők számára meglehetősen olcsó, és ha ki szeretnék használni a papírtáskákkal elérhető reklámhatást, akkor emblémákkal, feliratokkal látják el ezeket, majd pedig ingyen bocsátják ügyfeleik és vásárlóik részére.

A sodrott füles papírtáskák általában erősebbek más papírtáskákhoz mérten, a kellemetlenebb időjárási helyzetekben is jobban teljesítenek, beleértve az esőt és a havazást is. A teherbírás növekedését egyértelműen a sodrott fülnek köszönhető, az erősebb fülhöz természetesen erősebb táska illeszthető.

A sodrott fül elkészítéskor egy belül lévő papírmag köré külső, igény szerint esztétikusan színezhető papírréteget csavarnak. A füleket gépekkel készítik, majd a beragasztást is azzal oldják meg. Az sodrott füles papírtáska az alapszínek tekintetében szintén barna vagy fehér lehet, de többféle színnel meg lehet nyomatni igény szerint.

A fentebb említett szalag- és sodrott füles papírtáskák nyomtatási eljárásaitól különbözik a zsinórfüles papírtáskák elkészítése. A sodort füles papírtáskák esetében sokkal több az emberi kézi munka, már csak ezért is az exkluzívabb kivitelű, drágább papírtáskák közé sorolhatjuk ezeket. A kivitel nagyon tartósnak mondható, a zsinórfül teljes terhelés esetében sem szakad el. Mivel ofszet nyomtatással készül, rendkívül tetszetős, és már a nagyon széles választékban felhasznált anyagok is biztosítják zsinórfüles papírtáskák egyediségét, amit e termékek megrendelői sok esetben keresnek.

A zsinórfül alapanyaga főként pamutzsinór, a színét érdemes vagy a táska lapszínével megegyezően, vagy ahhoz illően kiválasztani. A fülek hossza szabadon választható, tehát könnyen a megrendelő igényihez igazítható. A színezés megoldható ofszet nyomtatással, és kézi szitázással is. A zsinórfüles papírtáskák jobb minőségű és vastagabb papírból készülnek, ami lehet műnyomó papír és karton is. A táska felülete lényegében minden esetben fényes vagy matt felületi fóliázást kap, a nyomat minősége hosszabb ideig csak így őrizhető meg, de ezzel növekszik a papírtáska szakítószilárdsága és egyben tartóssága is.

Az egyedi grafikákkal és emblémákkal ellátott papírtáskák nagyon elegáns és ötletes ajándékok. Fontos szempont továbbá, hogy környezetbarát anyagból készülnek, ezért nem terhelik úgy a környezetünket, mint műanyagból készült társaik. Nagyon aktuális kérdés a környezetszennyezés és az újrahasznosítás, gondoljunk a holnapra is!

 

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..